Aktivitetsfylld härlig söndag med gamla tjejgänget

Vi började dagen med frukost ute i det fria vid Orrefors Stugby.

Sen bar det iväg till Hönsalottas Luffarmuseum i Boda. Där fick vi guidning av Snacke-Per. Han var verkligen insatt i hur luffarna levde. Han visade också filmer.

Nils Rundgren var en luffare som målade teckningar. Han målade som ett barn gör men blev känd. Nils är med i filmen och han berättar hur han gör när han målar. Det är så mysigt att höra och se detta.

Här ser vi olika redskap som luffarna tillverkade. Vi ser också deras hemliga tecken.

Vi hade förbokat lunch så det var uppdukat till oss.

Några av oss tittade in till Hermans Kristall som låg intill. Där fanns hans vackra glaspjäser att beskåda.

Vi avslutade dagen i Bäckebo. Vi fick uppleva en jättefin friluftsgudstjänst med Gullabo Gospel vid Hembygdsstugan i Bäckebo. Det var Filadelfiaförsamlingen i Alsterbro som stod bakom arrangemanget. Fartfylld musik och sång, bra smalltalk och gott fika tillsammans med en massa härliga människor! 👍🤗💚 Såååå trevligt! Jag är uppvuxen här i trakten så det var många gamla vänner och bekanta. Helt underbart att få träffa så många godingar.

Här drar Gullabo Gospel igång med den härliga låten How I Got Over.

Det har varit en mycket trevlig helg tillsammans med gamla tjejgänget. Jag har njutit varje stund. Efter gudstjänsten följde jag med min gamla kompis Gunilla hem. Vi hade en trevlig kväll och var bl a ute och gick med hennes hundar Bamse, Blixten och Diesel. Vi försökte ta ett kort där alla hundarna satt fint samtidigt. Det var inte helt lätt men till slut tycker jag att vi lyckades bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s