Underbar utflykt i Ulricehamnstrakten

Min goda vän Helena och jag styrde kosan mot Basta Kvarn idag. Det ligger i Blidsberg, några mil norr om Ulricehamn. Det är ett underbart ställe invid Ätran. Vi åt mat och njöt i den underbara miljön.

Sen gick vi en liten runda i området.

På vår väg mot Ulricehamn stannade vi till i Timmele Miniby. Där visas hur Timmele By kan ha sett ut före Laga Skifte 1880-1884. Skalan är 1:10. Det är riktigt mysigt att gå runt där. Man känner sig som en jätte. Intressant att se husen och byn uppifrån.

Jag hade fått tips av en kompis att också besöka Hemma på Källebacka som ligger strax söder om Ulricehamn. Där har de inrett en gammal lada där de säljer inredning och har café. Man kan fika både ute och inne men vi slog oss ner ute.

Vi åkte sen in till Ulricehamn igen för att besöka en affär som har snygga kläder. Helena köpte ett plagg men jag hittade inget.

Färden gick sen vidare hem till Jönköping men vi körde inte riksväg 40 utan valde att köra mindre vägar. Vi körde via Köttkulla och Komosse. Jag har aldrig varit vid Komosse så det var roligt att bara sondera terrängen lite grand. Vi vandrade inget alls där utan stannade bara till och gick ner till sjön Trehörningen som ligger strax söder om vägen. Det var vackert.

Vi har verkligen haft en helt underbar dag. Jag kan rekommendera alla de tre platser vi besökt: Basta Kvarn, Timmele Miniby och Hemma på Källebacka.

Någon gång framöver ska jag utforska Komosse. Jag tror det är fint att vandra där. Själva staden Ulricehamn ligger så vackert vid Åsunden. Där är det också trevligt att vistas. Det finns många vackra platser att besöka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s