Färgsprakande dag i vackra Vätterbygden

Vi har haft en underbar höstdag tillsammans i mitt Jönköping. Vi började på Erikshjälpen där mina vänner shoppade så mycket att vi fick hämta en kundvagn. Själv köpte jag bara en scarves. Den kom till användning direkt.

Därefter gick färden till Västra torget där det är stor torghandel på lördagar. Där finns mycket att titta på. Jag köpte en gravdekoration som Pia ska ta med hem till Kristvalla kyrkogård där mamma, pappa och min bror Tomas är begravda. Så gulligt av henne att ta med denna dekoration samt gravlyktan så jag inte behöver åka ner extra till Nybro nu när jag har en hel del annat på programmet innan Alla Helgon. Hennes föräldrar ligger också begravda på Kristvalla kyrkogård så hon ska ändå åka dit.

Vi åkte vidare till Rudenstams Gårdsbutik i Gisebo. Där fyllde vi kundkorgarna med äppelmust och annat gott. Vi passade på att äta lunch och det smakade utsökt. Vi njöt av den vackra utsikten medan vi åt, pratade och kopplade av.

Färden gick vidare till Grafitgrå i Kaxholmen där vi tittade runt lite. Sen bar det iväg ner till Huskvarna City för att titta på bebyggelsen och stadskärnan. Vi åkte förbi Husqvarna-fabriken och Smedbyn.

Pia och Sabine bor utanför Kalmar och är inte vana vid höjder på det sätt som vi är här i Vätterbygden. De är fascinerade av detta så det blev en liten ”bergsrunda”. Vi åkte Hakarpsbacken upp och sen vidare för att komma till Utsikten i Huskvarna.

Här poserar de glatt på väg ner till Utsikten. Det är vackra färger i naturen nu.

Jag älskar min boplats dock syns inte Hovslätt härifrån. Jag får väl ändå kalla hela denna bygd min boplats. Det är så vackert när man är uppe på höjderna och blickar ut över Vättern, stan och omgivningarna. Här trivs jag.

Vi åkte hem en snabbis för att dricka kaffe. Sen bar det iväg ner till Hembygdsgården i Hovslätt där vi parkerade och gav oss ut på en liten vandring. Det är mycket vackert i naturen ovanför Hembygdsgården upp mot Hassafall.

På kvällen åt vi laxmiddag och tog det lugnt. Mycket prat blev det. Jag är verkligen nöjd med denna härliga dag då jag fått visa Pia och Sabine delar av vackra Vätterbygden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s