En trevlig adventstradition

Min goda vän Yvonne och jag brukar träffas i adventstid och skriva julkort. Var och en skriver sina men vi skapar lite mysig julstämning genom att äta, fika och spela julmusik. Detta är en jättefin tradition. I söndags kväll var jag hos Yvonne och ikväll har hon varit hos mig. Jag bjöd på grönkålssoppa med ägg samt mackor, kex och ost. Senare blev det nybakade kakor.

Vi diskuterar vad vi tycker om olika julkort, vilka som är fina och vilka som är mindre fina. Jag har ett litet lager och ibland river jag vissa som jag inte tycker är fina alls. Det kommer julkort (att skicka) från olika föreningar som jag har skänkt pengar till och alla är verkligen inte fina. Yvonne tog ur sin hög fram fyra köpta kort som hon inte gillade alls och jag bara älskade två av korten. Hon gav mig dem direkt för hon vill inte skicka dem till sina vänner. Jag valde ut två goda vänner som jag ska skicka dem till. Smaken är verkligen som baken. Vi skrattade gott åt detta.

I dessa digitala tider känns det roligt att skicka en hälsning med posten till en del goda vänner. Det finns vissa vänner jag bara har kontakt med en gång om året och det är just i juletid. Det blir en liten uppdatering om vad som hänt sen sist. Det är trevligt. Det är alltid roligt när vänner skriver något mer än bara God Jul och Gott Nytt År. Även om det bara är denna lilla hälsning så uppskattar jag det också.

Jag hann inte bli klar med allt men jag fortsätter en annan kväll. Det är mysigt och stämningsfullt att sitta här vid granen, spela julmusik och njuta i adventstiden och skriva julkort. Så avkopplande och härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s