Fransk julinspiration

Det första julkortet har nu nått min postlåda. Så vackert! Joyeux Noël betyder God Jul. Jag fick det från Åsa, en av busschaufförerna på Bergkvarabuss. Det var hon som körde Parisresan i april och vi hade det så kul.

Jag blev jätteglad för hennes hälsning. Hon skriver att hon hoppas på mer samarbete och det hoppas jag också på. Jag förbereder mig redan nu för nästa år. När det är något man gillar tror jag man förbereder sig lite hela tiden utan att man tänker på det. Jag spelar en massa franska julsånger här hemma och jag ska också titta på en film som går på SVT Play just nu. Den handlar om kärleksaffären som Marie-Antoinette, Ludvig XVI:s fru, hade med Axel von Fersen. Man tror att det är Axel som är far till Ludvig XVII. Axel var en svensk greve, generallöjtnant, riksmarskalk, ambassadör och en av rikets herrar.

Det är roligare att titta på film och lyssna på poddar än att läsa rena faktatexter. Man lär sig bättre då, tycker jag. Är du historieintresserad så passa på att titta. Filmen heter Axel von Fersen och Marie-Antoinette.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s