Att ge upp och börja om

Dagens budskap i min kalender Herregud & Co lyder enligt följande:

Jag ger inte upp! Jag börjar om!

Visst är det bra!? Ibland får man tänka om och tänka nytt. Det sätt man tänkt på kanske inte är det bästa och då får man börja om. Det är inget nederlag utan en ny början som troligen kommer att leda till mycket bättre resultat än vad man hade tänkt från början.

Visserligen ska man sikta mot stjärnorna men det kan också vara så att jag har satt för höga mål som leder till stress i mitt liv och det är inte bra. Då är det toppen att sänka ambitionen lite grand och justera målbilden.

Jag kanske har gett mig in på en bana som efter en tid visar sig vara omöjlig för mig att klara. Jag kämpar och kämpar, år ut och år in, men lyckas inte ändå. Då kan det vara bättre att ge upp just detta och tänka om.

Att vara människa är härligt men inte alltid så lätt. Lyssna in din själ och fråga dig vad du innerst inne vill och mår bra av. Följ ditt hjärtas röst. Det kommer ibland att leda till att du får ge upp och börja om men det är inget nederlag. Det kan bli den största segern i ditt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s