Besök från Provence

Min goda vän Yvonne Sjöberg kom och hälsade på ikväll. Hon flyttade till Frankrike för ungefär ett år sen men är nu hemma några veckor. Ikväll fick vi tid att träffas och prata om allt mellan himmel och jord men mest om det franska livet och det franska språket.

Yvonne har länge haft en dröm om att bo i Frankrike och så en dag gjorde hon slag i saken. Så klokt! Nu lever hon det liv hon så länge drömt om. Det gäller att passa på att förverkliga sina drömmar medan man kan. Det är så roligt att höra henne berätta om livet och människorna i Provence.

Man vet så lite om livet och framtiden. Den senaste månaden har två av mina bekanta i min eget ålder avlidit. Det är så sorgligt och chockerande. Jag har flera vänner som är allvarligt sjuka. Vi ber och hoppas på mirakler. Nu har vi livet och nu lever vi så länge vi kan.

Det skulle vara roligt att åka ner och hälsa på Yvonne i Provence. Man flyger till Nice eller Marseille och tar sen bussen till den lilla orten där hon bor. Jag hoppas det blir av någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s