Liten lördagskvällsbjudning

Jag hade bjudit hem ett gäng gamla vänner ikväll. Tyvärr kunde inta alla komma. Några hade förhinder och vissa var sjuka. Vi blev i alla fall ett litet gäng. De flesta hade inte varit här hos mig på Tallkullen och därför var det extra roligt att få bjuda hem dem. Jag får bjuda de andra en annan helg.

Jag gjorde en Catharinatårta denna helg också. Jag tycker den är mumsig och väldigt rolig att göra. Den blir så fin. I veckan frös jag in några hyacinter i en islykta och ikväll tog jag fram den för att välkomna mina gäster lite extra. Det är småsakerna som gör det.

Vi fick en trevlig kväll tillsammans. Umgåsen är verkligen en härlig fågel. Det blev mycket prat och vi gjorde ett quiz som Yvonne hade fixat. Jag funderar på vad det är för skillnad på en frågesport och ett quiz och googlar nu. Svaret lyder: Quiz är ett modernare ord för frågesport. Quiz är importerat från engelskan, och ligger därför högt på statusskalan. Orden betyder nästan samma sak men väcker olika känslor. Aha, då vet jag det. Jag anade det men ville kolla upp det för säkerhets skull. 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s