Jätteverbenans frön är nu i jorden

Förra året sådde jag jätteverbena för första gången. Det tog tid innan de började gro men till slut växte de sig stora med fina lila blommor. De var härliga att ha på uteplatsen och de blommade länge. Jag tog sen egna frön från mina blommor. Idag har jag sått dem. Jag gör det 25 dagar tidigare än vad jag gjorde förra året och hoppas de ska blomma tidigare i år.

Nu ska fröna stratifieras. Dette innebär att de ska få en köldknäpp. Genom stratifieringen lockar man fröna att gro. Man utsätter fröna för en period av kyla, mörker och fukt. Jag har lagt allt i en svart plastkasse. Nu ska de ligga ute i två veckor. Detta blir kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s