Vattnet från den levande källan Jesus Kristus flödar fram

På min promenad häromdagen stannade jag till vid Tabergsån och sjöng ”Källa så klar”. Källan är Jesus Kristus och den källan sinar aldrig. ❤️😊 Det var så härligt att stanna till vid det brusande vattnet och bara njuta en liten stund.

Källa så klar vatten du har
tidernas torka aldrig dig når.
O huru väl, där är ro för min själ.
Vila mitt trötta hjärta där får.

Jag vill dela några bibelord om den levande källan, Jesus Kristus. I Johannes 4:13-14 läser vi om ett samtal Jesus har med en samarisk kvinna vid en brunn:

Jesus svarade henne: ”Den som dricker av det här vattnet blir törstig igen. Men den som dricker av det vatten jag ger honom ska aldrig någonsin törsta. Det vatten jag ger blir en källa i honom med vatten som flödar fram till evigt liv.” 

I Johannes 7:37-39 läser vi följande:

På den sista dagen, den största i högtiden, stod Jesus och ropade: ”Om någon är törstig, kom till mig och drick! Den som tror på mig, som Skriften säger, ur hans innersta ska strömmar av levande vatten flyta fram.” Detta sade han om Anden, som de skulle få som trodde på honom. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s