Förlåta och bli fri

Jag vill presentera en fin magnet jag har på min kyl & frys. Det är en ängel och en text som lyder:

Fördöm och du blir en fånge, förlåt och du blir befriad.

När jag förlåter en människa släpper jag fången fri och fången det var jag. Den som har sårat mig kanske inte ens vet om att hon/han gjort mig illa. Det är bara jag som mår dåligt. Att gå och bära på oförlåtelse mot en människa är inte bra för hälsan. Man blir bitter och det leder inte till något gott.

Jag citerar Ordspråksboken 14:30 från 1917 års översättning:

Ett saktmodigt hjärta är kroppens liv, men bittert sinne är röta i benen.

Folkbibeln ger följande översättning:

Sinnesro ger kroppen liv, avund är röta i benen.

Oj, oj, det är allvarliga saker. Gud hjälp mig så jag inte bär på oförlåtelse mot någon människa! Hjälp mig att vara snabb till att förlåta!

I bönen Vår Fader (Fader vår) står det följande:

Och förlåt oss våra skulder liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss. (Nya versionen)

Förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro. (Gamla versionen)

I Herrens bön ber vi alltså att Gud ska förlåta oss på samma sätt som vi förlåter dem som har felat mot oss. Det är värt att tänka på.

Ibland kan det vara svårt att förlåta men om jag tänker på att jag också har sårat människor blir det lättare att bara släppa allt. Det är så i livet att vi säger och gör saker som kan såra andra utan att vi är medvetna om det själva. Det bästa är att bara förlåta direkt och hoppas på att andra gör likadant om jag har sårat dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s