En gråmulen stilla dag med färgsprakande avslutning

Jag vaknade ganska tidigt denna lördag och börjande med en timmas promenad i det gråmulna vädret. Det var inte så värst inspirerande men jag gillar frisk luft och ville absolut komma ut och röra på mig. Så lyssnade jag på en podd som underhöll mig under hela min promenad. Det var trevligt.

Jag njöt sen av lugnet hemma. Jag håller på att läsa en bok som heter Fjäril i Paris. Jag köpte den av författare Kristin Lorentszon när jag var på Bokmässan i Göteborg i höstas. Hon var med på en resa till Paris i april och hon berättade då om denna bok som som skulle ges ut. Den utspelar sig i Paris under 1800-talets andra hälft, den tid då den franske stadsbyggaren och finansmannen Haussman ledde arbetet med att bygga om Paris. Man rev gamla osunda kvarter och byggde nya hus. Man anlade nya boulevarder och parker. Man förbättrade vattenlednings- och kloakväsendet. Jag tycker Kristin skriver på ett härligt sätt och man kommer in i handlingen direkt.

Jag har tagit det riktigt lugnt och tog också en lång tupplur (1,5 timma) under eftermiddagen. Hur lång kan en tupplur egentligen vara? Jag googlade och kom fram till följande:

Rekommendationen för en tupplur är att den inte ska vara längre än 30 minuter och att den ska tas på eftermiddagen, minst sex timmar innan man går till sängs för natten.

Ja, ja, jag behövde sova så det var väl investerad. På kvällen begav jag mig tillsammans med några vänner till Fjällstugan där gospelkören On Track hade jubileumskonsert. De har funnits i 10 år och ville jubilera på detta sätt. Det var massor av glädje, härlig sång och musik och fina framföranden med positivt budskap. Det finns så mycket godhet.

Jag råkade hamna bredvid en kvinna som kände mamma och pappa och hon berättade att hon hade besökt dem i deras lägenhet i Sandslätt, nära Alsterbro, innan jag var född. Jag minns väl hennes mamma och pappa som var goda vänner till mina föräldrar. Det blev ett jättetrevligt möte med henne och vi hann prata en hel del. Vi är nu vänner på Facebook vilket är ett bra sätt att hålla kontakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s