Du behöver inte frukta

För ganska länge sen var det en tanke som dök upp och den gjorde mig nedstämd. Jag brukar ha lätt för att släppa jobbiga saker men detta kom tillbaka till mig hela tiden och jag kände mig lite ledsen. Efter några timmar tänkte jag att jag helt enkelt var tvungen att ta auktoritet över denna negativa känsla. Jag reste mig upp och började gå runt i huset och be. Då kom jag att tänka på sången Du behöver inte frukta. Jag satte igång att sjunga den för full hals och mådde med ens bättre. Olika omständigheter som vänds emot mig ska inte få ta ner mig. Gud har bättre tankar för mig.

Jag kunde inte hela sången men visste att jag hade den på ett gammalt kassettband från 70- eller 80-talet. Jag letade igenom alla mina lådor med kassettband och i den sista lådan hittade jag bandet med sången. Jag blev så glad. Jag har sjungit den många gånger sedan dess. Jag hade även med sången på de två sångkvällar jag var ute på i somras. Det är en riktigt bra text.

Genom hela livsresan känns det tryggt att få lägga mitt liv i Guds händer och lita på att Han har omsorg om mig. Jag behöver inte frukta. Sjung med om du vill! 😊 Texten lägger jag upp längst ner.

Vill du hellre gå till min YouTube-kanal så klicka här så kommer du direkt till sången. https://www.youtube.com/watch?v=MomFxxSfhDc

Du behöver inte frukta, du behöver inte sörja,

du behöver inte gråta ty Jesus är din vän.

Och han har vunnit seger på Golgata en gång,

en seger som gäller även dig.

Refr. Seger över synden, seger över döden,

seger uti kampen, seger uti nöden.

Jesus, han har segrat över allt det onda.

Segern, den gäller även dig.

Och lämna all din oro, lämna ditt bekymmer.

Lämna morgondagen, lämna hela livet.

Lämna allt åt Jesus, han har vunnit seger,

en seger som gäller även dig.

Refr. Seger över synden…

Om du vill bliva lycklig, om du vill få Guds frid,

så öppna då ditt hjärta för Jesus frälsaren.

Ty han har vunnit seger på Golgata en gång,

en seger som gäller även dig.

Refr. Seger över synden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s