Pärlhyacinten blommar så fint

Våren verkar dröja men pärlhyacinten som jag köpte för en tid sen står i full blom. Den doftar ljuvligt så jag önskar att jag hade kunnat sända ut lite doft. Jag googlar och hittar följande info på Wikipedia om denna vackra växt.

Pärlhyacintssläktet är ett släkte i familjen sparrisväxter. Släktet har ungefär 35 arter och beskrevs av den skotske botanikern Philip Miller 1754. Pärlhyacinterna kommer ursprungligen från västra Asien och medelhavsområdet. I Sverige finns mellan tre och fyra arter förvildade. Det vetenskapliga namnet är Muscari som kommer från det latinska ordet för mysk, som är ett doftämne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s