Sverige är ett kristen land och det ska så förbli

Ibland när jag kom hem till min mamma brukade hon säga: Sverige är ett Kristet land och det ska så förbli. Hon hade skrivit upp detta på en lapp på kylskåpet. Du det väl om att du är värdefull stod det överst. Efter att hon flyttat till himlen tog jag med lappen hem till mig och har den nu på mitt kylskåp.

Jag hoppas verkligen att Sverige ska förbli ett kristen land. De tio budorden utgör grunden för svensk lag. Du ska inte stjäla. Du ska inte mörda. Även om inte alla budorden finns som lagar så är de bra rättesnören. Du skall inte bära falskt vittnesbörd mot din nästa. Vi tycker också att kvinnor och män är lika värdefulla och ingen ska förtryckas. Alla människor är lika värdefulla.

Den gyllene regeln säger: Allt vad du vill att andra ska göra för dig det ska du också göra för dem.

I Bibeln finns mycket visdom och bra levnadsregler för hur vi alla ska kunna leva i frid och harmoni med varandra. Reglerna är till för att hjälpa oss och för att vi människor ska ha det bra tillsammans. Alla människor har rätt att ha det bra. Det är inte bara vissa som ska ha bra liv utan alla ska ha möjlighet till det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s