Att tro på Jesus

Jag älskar det budskap som idag finns i min kalender Tankar om Livet. Det lyder så här:

Gud kan belöna vår tro genom att skänka oss bönesvar, sinnesfrid, kroppslig hälsa, himmelsk lycka och allt annat gott som vi kan tänkas behöva.

Att få ha sinnesfrid är det bästa tycker jag. Kroppslig hälsa ligger också högt på listan. Om vi därtill får himmelsk lycka och allt annat gott som vi kan tänkas behöva, ja, då kan vi skatta oss lyckliga. Bönesvar vill Gud också ge oss. Ja, vem säger nej till det? Så klart vi vill ha svar på våra böner.

Livet är inte alltid lätt och vi kanske inte får allt det vi önskar men med Jesus som följeslagare på livets väg blir det lättare att leva. Han vet vad vi mår bra av och vad som kanske inte är så bra för oss. Han har helhetsperspektivet. Vi får lita på att Han har kontrollen.

I Johannes evangelium 11:40 läser vi: Jesus sade till henne: ”Har jag inte sagt dig att om du tror, skall du få se Guds härlighet?” Det ligger helt klart något i tron på Jesus. När vi tror på Jesus och talar ut det händer något inom oss. Det finns välsignelser i tron på Jesus. Jesus säger här att om vi tror ska vi få se Guds härlighet. Vilket fint löfte!

Jag önskar dig allt gott och Guds välsignelse när du vandrar på trons väg. Det är spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s