Dressat och gödslat gräsmattan idag

Min gräsmatta behövde fräschas till så jag hade bestämt mig för att dressa och gödsla idag eftersom det ska bli regn framöver. Jag hade fått tips av en av mina kunder som erbjuder trädårdstjänster att köpa Florovit gödningsmedel. Hon menade att jag då skulle få en supergräsmatta och jag nappade på detta förslag. Jag beställde 25 kg Florovit av dem och fick det hemkört till dörren. För någon vecka sen köpte jag 16 säckar à 50 liter med dressjord i en annan affär. Jag tänkte att 800 liter borde räcka.

Idag när jag kom hem från gudstjänsten och hade ätit satte jag igång med mitt arbete. Det gick bra och jag räfsade ut all jord men insåg att jag behövde mer. Jag stack iväg till affären och köpte ytterligare 600 liter som jag räfsade ut. Det har småregnat lite hela tiden vilket var bra.

Sen gödslade jag med Florovit. Även om vår Herre har vattnat en hel del idag så ville jag vara på den säkra sidan efter att jag gödslat och hjälpte honom lite. Jag gick runt med slangen och vattnade hela gräsmattan. Det ska börja regna på tisdag igen men jag ville vara säker på att det blev riktigt vattnat nu. Jag var klar framåt 20-tiden och var verkligen nöjd med mitt arbete. Jag har fått motion och gratis styrketräning också. Det är ju helt underbart.

Detta ska bli roligt. Jag hoppas det blir en härlig grönska. Om inte gräsmattan tar sig nu så får jag anlita en trädgårdsmästare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s