Kom Helige Ande mitt i vår städning!

Vi firade inte Pingstdagen som vi oftast brukar göra med att gå på gudstjänst. Vi var hemma och städade och fixade hela dagen inför den stundande studenten på torsdag. Så skönt att få hjälpas åt i lugn och ro och göra en sak i taget utan att stressa.

Jag läser följande vers idag den 9 juni i ”Tankar om Livet 2”: Vår vardag kan lätt fyllas av stress, press och förvirring. Men vi kan stanna upp närhelst vi vill och genom bön och stillsamhet förflytta oss till den plats där vi finner Guds Ande. Där får vi frid och ny kraft. Tänk så skönt att stanna upp någon eller några minuter för att bara vara i Guds närhet. Det kan vara en nyckel till hälsa och välmående i våra liv. Även mitt under städningen har jag möjlighet att vara i Guds närhet och låta honom tala till mig och bli påfylld med Den Heliges Andes tankar. Så tryggt!

En god vän berättade häromdagen att hon hört någon säga att man borde ställa alarmet varje timme för att bara stanna upp och säga: – Kom Helige Ande! Testa och se vad som händer i ditt liv. Man kan ju också bestämma en speciell tid t ex varje hel- eller halvtimme eller när man kommer att tänka på det under dagen (även om man är bland andra) och tyst för sig själv viska eller tänka: – Kom Helige Ande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s