En fullspäckad söndag

Jag började dagen med gudstjänst i Pingstkyrkan. Det var höstupptakt med gemensam lunch så det kändes extra trevligt.

I kyrkan träffade jag bl.a. en kvinna som har arbetat här i Hovslätt och vi har länge sagt att hon ska komma hem hit och hälsa på men det har inte blivit av. Idag gjorde jag slag i saken och frågade om hon ville komma imorgon kväll. Det passade utmärkt så vi bokade in det och jag bjöd även tre andra trevliga damer.

Jag insåg att det fanns en del att göra så jag kunde inte fortsätta att helga vilodagen men igår tog jag det ganska lugnt så det får räknas som min vilodag. Det viktigaste är väl att man ger sig tid att vila och koppla av någon dag i veckan.

Jag åkte och handlade mat varefter jag åkte hem och började klippa gräset men fick avsluta när det började regna. Jag hade hunnit ca halva gräsmattan. Sen var det behövligt att dammsuga huset och städa lite grand. Därefter förberedde jag två pajer till imorgon kväll, en champinjon- och purjolökspaj och en lax- och spenatpaj. Efter det gjorde jag 16 st lax- och squashtubs. Jag hade fått receptet på Facebook av en vän som brukar göra storkok och jag ville använda de squash jag hade i kylskåpet. Nu ligger de i frysen och väntar på att få följa med mig till jobbet som matlådor. Det är så bra att ha färdiga matlådor i frysen. Sen är det bara att komplettera med lite goda grönsaker.

Nöjd men något trött ska jag strax krypa till kojs. Jag ser fram emot morgondagen. Att bjuda hem vänner bereder mig glädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s