Jesus-krucifixet föll i golvet när vi sa att Den Heliga Birgittas Ande vilade över Vadstena

Sent igår kväll när vi satt och pratade här på Mariagården vid Pilgrimscentrum i Vadstena sa en av mina vänner att Den Heliga Birgittas Ande vilar över Vadstena. Precis efter det föll Jesuskrucifixet som hängde på väggen i golvet. Var det en slump att det hände precis då eller ville Gud säga något till oss? Ja, kanske han ville säga att det är Den Helige Ande som vilar över Vadstena och inte Den Heliga Birgitta? Lite märkligt var det.

Idag på förmiddagen var vi ute och flanerade i denna mysiga lilla stad Vadstena. På eftermiddagen var det dags för Pilgrimsvandring. Vår guide Eva tog oss med på en ljuvlig vandring på 5 km. Vi hade en elcykel med kärra där vi kunde lägga packningen och vi turades om att köra den. Vi startade vid Pilgrimscentrum.

Vårt första stopp var vid en kolonilott tillika vingård med vackra vinrankor som bar saftiga druvor. Eva läste från Johannes evangelium kapitel 15 där Jesus talar om att han är den sanna vinstocken

1. Jag är den sanna vinstocken, och min Far är vinodlaren. 2. Varje gren i mig som inte bär frukt tar han bort, och varje gren som bär frukt rensar han så att den bär mer frukt. 3. Ni är redan nu rena i kraft av ordet som jag har talat till er. 4. Förbli i mig, så förblir jag i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv om den inte förblir i vinstocken, så kan inte heller ni det om ni inte förblir i mig. 5. Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon förblir i mig och jag i honom, så bär han rik frukt. Utan mig kan ni ingenting göra. 

Ibland kanske det kan kännas krampaktigt att man ska bära frukt men Eva framställde det på ett mycket enkelt sätt. Att bära frukt kan vara att göra det goda. Om vi förblir i Jesus så bär vi frukt. Att göra goda gärningar kan ju alla som vill, eller hur?

Vi stannade sen vid en vacker plats med utsikt mot Vadstena. Tystnad är viktigt. I vår tids mediabrus behöver vi också vara tysta och bara lyssna in Gud. Jag citerar vad som står skrivet på skylten nedan.

TYSTNAD Jag behöver tystnad! Jag behöver tid! Jag behöver eftertänksamhet över mitt liv! All förändring tar tid! Jag behöver tid till reflektion över min livsstil, min påverkan och mina val. Jag behöver ta mig tid och jag behöver komma ifrån allt brus och all stress för att kunna tänka klart. I tystnaden blir det tydligare vad jag vill med mitt liv. Jag får släppa alla krav. I stillhet kan jag få ro. Jag får ta emot ny tid och efter tänksamhet kan jag ta nya steg.

Vi vandrade sen under tystnad för att tänka igenom vad vi vill med våra liv. Vad behöver rensas bort och vad vill jag se mer av? Drömmar, visioner o.s.v. Gud kan göra det omöjliga möjligt och våra visioner kan bli verklighet

Det blev många stopp där Eva berättade om Den Heliga Birgittas Liv. Innan vi startade varje ny etapp bad vi Heliga Birgittas bön som är alla pilgrimers bön:

Herre, visa mig din väg
och gör mig villig
att vandra den
.

Jag gick och tänkte att det egentligen bör vara ganska enkelt att vandra Herrens väg. Om jag ber att Herren Jesus Kristus ska leda mig på sin väg så får jag helt enkelt lita på att Han gör det och gå framåt i frid och tillförsikt och följa de tankar jag får i mitt inre. Hjärtats röst leder mig rätt.

Här följer några tänkvärda ord om LÅNGSAMHET:

Vi hade ett långt stopp där vi fikade och badade. Det var skönt med ett svalkande bad. Tänk att den 31 augusti få en så fin dag. Jag är tacksam och glad.

Efter vår vandring var det dags att åka hem till Lena och hennes man Bruno i Motala. De har ett hus som ligger så vackert vid Varamon. Vi åt en helt underbar Medelhavsbuffé. Vi tog en promenad längs med stranden och avslutade sen dagen med kaffe och god squashkaka som Lena hade bakat.

2 reaktioner till “Jesus-krucifixet föll i golvet när vi sa att Den Heliga Birgittas Ande vilade över Vadstena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s