God och vacker Malabarspenat

Jag imponerades av denna växt när jag besökte Blomsterlandet för några veckor sen och köpte den. Jag har inte sett den tidigare och de upplyste mig om att man kan äta bladen men jag har ändå inte vågat/velat göra den. Jag har inte velat förstöra växten och så var jag lite skeptisk till om den ändå inte var lite giftig. Jag ville ju inte ta några risker. Den växer så det knakar här hemma och den är mycket vacker.

I helgen när vi besökte vännen Lena i Motala så hade hon en Malabarspenat som var jättestor och hon klippte av blad och rosa blommor till salladen vi skulle äta. Då vågade jag smaka och det var riktigt gott. Efter att ha besökt Blomsterlandet ännu en gång för att fråga om man även kan äta de svarta bären/blommorna och hon svarade att hela växten är ätlig så har jag börjat skörda och inmundiga denna växt. Den är väldigt nyttig då den innehåller A- och C-vitaminer, järn och antioxidanter.

Vill du veta mer om växten så hittar du info här: https://www.blomsterlandet.se/Tips-och-artiklar/Tips-och-artiklar/Tradgard/Gronsaker/Malabarspenat-Basella-alba-Rosebud/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s