En givande dag på Bokmässan

Idag har jag varit på Bokmässan och blivit inspirerad. Det är fantastiskt att få vara med på detta. Bilden ovan är från den vackra miljö som byggts upp av Erikshjälpen vid scenen för Hälsa och Livsstil.

Jag träffade bl a Hajar Alsaidan, en ung tjej som startade ett projekt redan som 13-åring – Hoppet. Hon kämpar för att stötta kvinnor i förorterna. Här säljer hon den nya boken HOPPET – Kvinnorna, kryddorna kampen. Det är en samling djupintervjuer med alla kvinnor som arbetar på Hoppet tillsammans med deras bästa recept. I boken kan du läsa om medberoendeskap, underordning, förtryck, sorg och flykt. Men också om subjektivitet, frigörelse, intersektionell feminism och inkludering samt om hur det är att vara ung kvinna i förorten idag och hur det är att behöva kämpa för sin plats i samhället. Hajar är en strålande ung tjej. https://www.facebook.com/hoppet1/ https://www.facebook.com/hoppet1/photos/a.459074934269904/1294699970707392/?type=3&theater

Att få se en skymt av prinsessan Madeleine var roligt. Hon debuterar med barnboken Stella och Hemligheten. Boken vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra. Mer info om boken hittar du här: https://childhood.se/prinsessan-madeleine-debuterar-med-barnboken-stella-och-hemligheten/?gclid=Cj0KCQjwrMHsBRCIARIsAFgSeI0Xs-lQU-K1UkSfIAJcYP40jcNS3NcdW9QPOo0Wen8oeZ2LDNL8rgoaAtn9EALw_wcB

Tacksamhet som förhållningssätt i livet var ett tema som förmedlades av Kristin Kaspersen. Hon har precis skrivit en bok om detta och jag köpte den förstås och fick den signerad av Kristin. Jag håller verkligen med henne i det hon säger. Det gäller att välja tacksamhet i livet och att ha ett positivt förhållningssätt till det som händer oss. Då mår vi så mycket bättre. Ansvaret för hur jag ska tänka ligger hos mig själv. Jag citerar Kristin: Framför allt är det viktigt att vi kan välja våra tankar och ta eget ansvar över vad vi känner och inte vänta på att andra ska göra oss glada. Att kunna ta eget ansvar och må bättre är fantastiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s