Omtanke är som regn på torr mark

Idag är det den 5 november och jag vill dela novemberbladet ur min almanacka, gjord av Kerstin Svensson. Omtanke är som regn på torr mark. Ja, visst stämmer det!

Att visa omsorg och omtanke om våra medmänniskor gör verkligen en skillnad i både deras och våra liv. Vi är till för varandra och vi hör alla ihop. Att bry sig lite extra om någon man har i sin närhet kan betyda väldigt mycket. Rätt hjälp i rätt tid är ovärderlig.

Vi vet alla vad regnet betyder för marken, speciellt när den är torr. Marken behöver vatten annars går det riktigt illa till slut. Jag tror det är likadant med oss människor. Vi kan klara oss ett tag utan omsorg och omtanke men på sikt skrumpnar vi om ingen bryr sig om oss. Vi behöver alla få känna att någon annan bryr sig och visar omsorg.

Det är precis lika viktigt att vi själva bryr oss om andra. Det man gör för någon annan människa i kärlek kommer alltid tillbaka på något sätt. Jag vill likna det vid att vi människor på jorden står i en enda ring. Det du ger åt vänster kommer på sikt tillbaka från höger. Man ska inte ge för att få tillbaka för då kan man bli besviken. Känslan över att ha hjälpt och berikat en annan människa är glädje nog. Det man ger och gör av kärlek till en annan människa behöver man inte ångra. Det ger skörd i ens eget liv.

Jag läste just en artikel som berör detta ämne. Jag fastnade för några meningar: De flesta personer gör gott för andra trots omständigheterna. De inspireras av energin som kommer från vad de gör, inte vad de får tillbaka. Jag vill också dela med mig av följande mening: Om man gör gott för andra så är det den högsta formen av vänlighet, och att attackera eller skada andra för njutning är ett av de högsta uttrycken för ondska. https://utforskasinnet.se/gor-gott-for-andra-sa-finner-du-lycka/

Kära vänner! Låt oss hjälpas åt att visa omsorg och omtanke, sprida ljus, vänlighet och godhet! Ljuset besegrar mörkret och det goda besegrar ondskan.Precis som ett litet ljus kan lysa upp ett helt rum så kan goda handlingar och goda ord ta udden av mycket ondska. Vi hjälps åt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s