Julmarknad genom Bårarps by

Idag har jag varit på Julmarknad i Bårarps by som ligger alldeles intill Hovslätt. Det finns flera hantverkar i byn och de ställde ut sina alster. Det fanns även inbjudna hantverkare. Jag köpte en ängel från Lomsjö Design och är mycket nöjd.

Något riktigt fint var dessa ”Stocklyktor”. Min man säger att de kallas luffarstubbe. Man sågar några snitt i stubben och tänder upp en liten eld. Luffarstubben kan först användas som en naturlig kokplatta när man är ute i skogen. I Bårarp skapade de stämning. Ännu mera stämningsfullt skulle det ha varit om det varit snö på marken och om jag varit där efter mörkrets inbrott. Jag fick lära mig att de brinner ner och sen slocknar så det ska inte vara någon risk att ha dem tända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s