En julhälsning oss vänner emellan

Idag kom detta fina julkort som jag blev mycket glad över. Jag fick ett likadant kort förra året men då av en annan vän. Jag älskar detta julkort. Det säger så mycket. Oss vänner emellan helt enkelt.

När jag ändå vidrör ämnet vill jag dela ett citat från en artikel och även dela länken till just den artikeln som handlar om vänskapens betydelse. Vänner skänker lycka Enligt en studie vid Michigan State University är det inte familjen utan vännerna som skänker mest lycka. Åtminstone ju äldre du blir. I två studier med sammanlagt nästan 300 000 deltagare kom forskarna fram till att vänskapsrelationer med tiden är en större källa till välmående än familjerelationer. I en av studierna fick personer över 50 år uppskatta kvalitén på sina vänskapsrelationer. De följdes upp sex år senare och de som då hade problem i vänskapsrelationen mådde betydligt sämre än de som hade en välfungerande vänskapsrelation. Hur det stod till med familjerelationerna spelade dock mindre roll för hälsan. https://www.forskning.se/2018/02/13/nej-vi-ar-bara-vanner/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s