Eget litet näste ger den bästa ro

Jag fick se denna tavla på Erikshjälpen och blev så förtjust i den. Den pryder nu väggen här hemma och jag gläds över den varje dag. Budskapet på tavlan stämmer så fint.

Fågeln söker fäste, människan bygger bo. Eget lilla näste ger den bästa ro.

Det är verkligen en förmån att få ha ett hem. Mitt hem är min borg och där kan jag slappna av. Det spelar egentligen inte så stor roll hur stort mitt hem är eller om jag bor i lägenhet eller hus utan det är det hem jag skapar som är det viktiga. Mitt jag återspeglas i mitt hem. Det sägs att om man vill veta vem en människa är så ska man studera vad det finns för böcker i hennes bokhylla för de säger mycket om henne.

Så bidrar förstås allt annat i hemmet också. För ett antal år sen var det på modet att allt skulle vara väldigt sparsmakat och stilrent. Det är inte min stil men jag försökte ändå att anpassa mig lite efter det. Idag bryr jag mig inte så mycket utan köper det jag tycker om och blandar olika stilar. Jag hörde någon klok person som sa: Om du tycker om en sak så köp den. Tycker du om den så passar den i ditt hem. Dessa ord har jag tagit fasta vid. Det gäller att forma sitt hem så att man själv trivs.

Speciellt i denna tid då Corona härjar och vi ska hålla oss hemma är jag extra glad för mitt hem. Här har jag den bästa ro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s