Tänk positivt

Dagens ord i min kalender Tankar om Livet 2 lyder enligt följande:

Tänk positivt! Det finns redan alltför många människor som fokuserar på det negativa.

Detta är ett budskap jag gillar och som jag har försökt leva efter så länge jag minns. Genom att tänka positivt kan vi förändra vårt sätt att se på saker vilket gör det mycket lättare att leva. Man ska alltid försöka att vända på situationen och ta fram det som är positivt.

Jag vill nämna ett exempel. Det var julafton och vi väntade på tomten. En liten pojke var så glad och förväntansfull men då frågade en person honom: – Tänk om du inte har varit snäll då? Vet ni vad pojken svarade? Han sa: – Tänk om jag har varit det då!!! Underbart! Helt rätt sätt att tänka. Glaset är halvfullt och inte halvtomt.

Jag vill berätta ytterligare en händelse: Ett företag som tillverkade skor skickade iväg två olika säljare för att kolla upp marknaden på en avlägsen plats i varmare land. Efter några dagar i landet meddelade den förste: – De använder inte skor här så det kommer inte gå att sälja någonting. Den andre meddelade: Här kan vi sälja skor för alla går barfota.

Det beror på hur man ser på saken, positivt eller negativt. Jag väljer att tänka positivt för jag mår så mycket bättre då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s