Studentfirande via länk

Min bror och svägerskas barnbarn, finaste Hampus, tog idag studenten. Jag fick en länk så att jag kunde se utspringet vilket jag uppskattade mycket. Han tog studenten på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås. Det var vackert på många sätt.

Jag börjar känna mig som en gammal mormor/farmor (även om inte mormödrar/farmödrar är gamla) när jag sitter här och känner mig rörd och gråter när jag ser det som är vackert. Studenten är något som berör mig extra mycket. Det är så fint och tårarna bara kommer.

Årets studentfirande blev inte som vi hade tänkt pga av coronakrisen. Mitt i allt detta har kronprinsessan Victoria skickat med en fin hälsning till alla studenter. Jag vill lägga in hennes brev här. Så vackert!

Till dig som denna vår avslutar dina gymnasiestudier Å hela Kungafamiljens vägnar vill jag varmt gratulera dig till att nu ha tagit studenten. Det har varit en speciell vår i år. Den sista terminen på gymnasiet har inte blivit riktigt så som du, din familj och dina vänner sett framför er. Covid-19-pandemin har påverkat oss alla och kommer sannolikt att fortsätta göra det en tid framöver.

Trots dessa omständigheter har du nu passerat en viktig milstolpe i livet. ”Sjung om studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår! Än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår.” Så lyder Studentsången, som tonsattes av min farfars farfars farbror prins Gustav och som i mer än 150 år har sjungits av ungdomar på väg ut i vuxenlivet. Jag hoppas att du kan ta fasta på de raderna och se ljust på det som ligger framför dig.

Allt det du har lärt dig under din skolgång har du nu med dig ut i livet och det ligger till grund för din framtid. Med detta vill jag önska dig all lycka och välgång i den ljusnande framtid – som är din!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s