Guds mottagningsrum

Var har du dina starkaste Gudsupplevelser? Är det när du är ensam eller bland andra? I denna tid då coronaviruset sprider sig har många av oss mer tid hemma för oss själva. Vad är väl då bättre än att umgås lite extra med vår Gud? Ensamheten kan, som det står på detta kort av Kerstin Svensson, vara Guds mottagningsrum.

Tänk att bara få sätta sig ner och ”tomglo” och lyssna in Guds röst. Att säga: – Kom helige Ande! Tala till mig och visa mig din väg för mitt liv! Har du några nya goda råd och idéer att ge mig idag Helige Ande, du som är underbar i råd?

Att läsa Bibeln och insupa verser som ger styrka är en oerhörd energiboost. Efesierbrevet säger: Bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Hur blir vi starka i Herren? Det finns många sätt.

För mig är det en riktig glädjekälla och energiboost att bara tacka Jesus högt hemma. Att tacka för allt jag har som är bra, att rabbla upp det ena efter det andra som jag är tacksam över.

Att sen be för det som behöver förändras och bara lyfta upp det inför Gud är så starkt. Att bara lämna över det till Gud och inte oroa mig. Har jag gjort allt som står i min makt så kan jag inte göra mer. Gud får ta över. Han gör det bättre än jag.

Att be för sina nära och kära är också härligt. Att be för den som är sjuk eller den som har bekymmer. Tänk att få vara med och genom bön förändra situationer till det bättre. Helt underbart! Bönen är den starkaste kraften på jorden och bön förändrar situationer.

En sak ska du också veta. När man ber för andra så förändras man själv också. Det får man på köpet och det är positivt.

Att läsa olika löften från Bibeln är också en riktig källa till styrka och glädje. Att uttala löftet högt och säga att det gäller mig idag – det betyder mycket. Det vi säger med vår mun ger resultat. Ord är skapade.

Allt förmår jag i honom som ger mig kraft. (Filipperbrevet 4:13)

För Gud är allting möjligt. (Matteus 19:26)

Alla är ni Guds barn genom tron, i Jesus Kristus. (Galaterbrevet 3:26)

Min Gud skall med sin härliga rikedom i Kristus Jesus fylla alla era behov. (Filipperbrevet 4:19)

Jag skall skänka dig läkedom och hela dina sår, säger Herren. (Jeremia 30:17)

Han skall befalla sina änglar att skydda dig var du än går. (Psalm 91:11)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s