Så gräs på hösten

Vår gräsmatta är brokig och behöver fräschas till. Vi har pratat om det länge och eftersom jag är en doer ville jag göra något åt det. Är det för sent att så gräs nu i början av oktober? Det allra bästa är nog september men eftersom jag ändå ska breda ut dressjord så kan jag kosta på lite gräsfrön också. Hösten är ju så mild i år så det är värt ett försök. Jag har kollat upp 10-dygnsprognosen och det ser ut att klara sig. Annars får jag breda ut en fiberduk.

Jag googlade och hittade bl.a. denna inspirerande text: Så gräs på hösten – då är det utmärkta förhållanden för att anlägga en gräsmatta eller stödså slitna gräsmattor. Då är temperaturen i jorden perfekt och luftfuktigheten hög vilket gör att fröna gror lättare. Dessutom får gräsfröna mindre konkurrens från ogräs vilket hjälper gräsmattan på traven.

Hämtat från https://dinodlarvan.nelsongarden.se/grasmatta/sa-gras-pa-hosten/

Hurra, tänkte jag och åkte till Granngården. Där fick jag fina tips och råd. Det går jättefint att så gräs nu. Med gräsfrön och 12 säckar dressjord i bagaget åkte jag hem och satte igång direkt. Jag ska förfina de ytor som är gula genom att stödså. Jag bredde först ut dressjord på dessa ytor och strödde sen ut gräsfrön. Därefter vattnade jag. Imorgon ska jag fortsätta mitt arbete och försöka bli klar.

Jag längtar efter att få se gräsmattan jämngrön överallt. Dressjord har jag lagt på tidigare för att få gräset att växa bättre men aldrig sått gräsfrön. Jag bad till Gud om god växt hela tiden jag spred ut gräsfröna. 1 Korintierbrevet 3:6 lyder:  Jag planterade, Apollos vattnade, men Gud gav växten. Jag får säga följande: Jag sådde, jag vattnade, men Gud ger växten. Det är skönt att vara beroende av Gud. Jag litar på att det ska bli bra när jag gör så gott jag kan. Då är det upp till Gud att sköta resten.

4 reaktioner till “Så gräs på hösten

  1. Hej och Guds frid!
    Sådde själv idag och skrattar gott för mig själv för jag gjorde precis som du, bad och tänkte på samma vers men även de om såningsmannen. Härligt att höra att andra gör samma! Undrar hur gick det m din gräsmatta, tog den sig?

    Mvh Jessica

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s