Skördat tomater ikväll

Ikväll var det dags att skörda de tomater jag odlat från grunden genom att lägga tomatskivor direkt i jord, ett projekt som gett mig glädje. Från början var plantorna små och rangliga och jag var lite tveksam till om det skulle bli något av dem. Jag stöttade upp dem med pinnar så gott jag kunde.

När det var dags att plantera ut dem hade jag för lite jord men de fick lite var i alla fall. I mitten av sommaren insåg jag att jag var tvungen att hälla på mer jord och även ge gödning. Det hade jag inte tänkt på innan. Jag fortsatte mitt projekt och har vattnat dem rikligt.

Jag har fått tips av mina vänner hur man ska göra för att få dem att mogna och jag har anammat dessa idéer. Nu hänger de flesta tomater på sina kvistar och några ligger i papperspåse tillsammans med ett äpple för att mogna. Hoppas jag gjort rätt!

På inrådan av goda vänner på Facebook kommer jag också att göra gröna inlagda tomater och chutney på gröna tomater. Det ska bli jätteroligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s