Första advent

Första advent – vilken underbar dag! I vanliga fall går jag till kyrkan för att sjunga Hosianna och Gå sion din konung att möta men p.g.a. coronarestriktionerna får vi hålla oss hemma. Istället tittade jag digitalt på gudstjänsten från Pingstkyrkan i Jönköping som är min kyrka. Jag var också med som internetvärd idag. Det var en jättefin gudstjänst. Pastor Marcus Ardenfors talade om att vi ska vara som oljelampor. Så länge det finns olja i oljelampan brinner inte veken ner. Oljelampa kan skina hur länge som helst. Det finns något livgivande i olja som gör att den brinner. Låt våra liv vara som en oljelampa, fyllda av Andens närvaro, fyllda av Guds närhet och gemenskap, indränkta av Gud. Då kommer vi att lysa i den här världen. Vi blir världens ljus.

Vill du titta på gudstjänsten så hittar du den under följande länk: https://pingstjonkoping.se/ Gå in på inspelat söndagen den 29 november.

Jag har också varit ute och plockat lingonris som jag band en krans av. Nu hänger den vackert utanför dörren.

Det har snöat ikväll vilket gjorde denna Första adventskväll riktigt stämningsfull. Jag gick ut en runda och bara njöt av all vacker julbelysning här i området. Så här ser det ut i vår trädgård. Nu njuter jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s