Flisa av visdomstand borttagen idag

För 11 år sen opererade jag bort en visdomstand i överkäken. Det skedde på käkkirurgen i Jönköping. Min tandläkare hade försökt dra bort den men lyckades inte för den satt fast. Operationen gick jättebra utan några efterföljande besvär.

Något år senare trodde jag det kom en ny tand för jag kände tydligt att något var på väg att växa fram. Tandläkaren upplyste mig om att det troligen bara var en liten flisa som de glömt/inte sett när de opererade bort visdomstanden.

För varje år som gått har denna flisa vuxit ut mer och mer och jag har tyckt att den börjat kännas som en ny tand. Vid den senaste undersökningen såg min tandläkare (vid röntgen) att det var en liten (kronisk) inflammation ovanför tanden. Jag har inte haft några problem av detta (vad jag vet) men vi bestämde tillsammans att tanden nu skulle bort. Idag har det skett och allt gick bra. Jag är överlycklig för det.

Det ska bli spännande att se om denna inflammation har påverkat mitt allmäntillstånd på något sätt. Inte för att jag har varit sjuk men viss huvudvärk har jag haft med jämna mellanrum.

Jag tycker att den lilla flisan är mer än en flisa. Den är större än min lillfingernagel. Konstigt att de missade denna när de opererade bort tanden!

Flytande och lättäten kost ska intagas under två dagar. Så bra att jag hade tomatsoppa på konservburk hemma. Den är jättegod. Jag passade också på att göra citronfromage. Det är lättätet och mumsigt. Lite filmjölk, yoghurt, glass, kaffe och te slank också ner.

Jag fick instruktioner att ta det lugnt och inte göra något pulshöjande idag så jag har haft en riktig slapparkväll i soffan. Jag tog också en liten tupplur vilket var skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s