Det är ju som julafton

Det blir inte alltid som man tänkt sig men det kan vara fint och bra ändå. Jag hade tänkt fira julafton och juldag med man och bonusbarn i Skärshult men det blev ändrade planer. Mammas mående gjorde att jag ville stanna kvar här i Nybro och finnas till för henne. Denna tid kommer aldrig tillbaka men det kommer fler jular får vi hoppas.

Goda grannarna Inga och Sigbritt tittade in på morgonen och vi tog lite roliga kort. Det piggade upp. Vi var inviterade på förmiddagskaffe men tackade nej eftersom mamma ville vila. Inga kom dock med goda kakor som vi avnjöt senare. Vi tar vara på det goda så mycket vi förmår.

När vi skulle äta och mamma frågade vad vi skulle intaga började jag räkna upp….Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, julskinka, ägg, sill osv. Då sa hon: – Det är ju som julafton. Ja, det är julafton idag, svarade jag. Detta har vi pratat om många gånger tidigare och hemmet är julpyntat och fint. Närminnet har svikit men vid dagens slut tror jag hon visste att det var julafton. Det tar ett tag innan informationen ”sätter sig”.

2 reaktioner till “Det är ju som julafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s