Att skriva tackkort

Mammas begravningsdag blev trots stor sorg en vacker och minnesvärd dag. Det fanns fina blommor med värmande hälsningar att titta på. Det kom också in många gåvor till Erikshjälpen med vackra hälsningar från släkt och vänner. Det blev totalt 18 600 kr vilket känns underbart med tanke på att Erikshjälpen gör så mycket gott för människor i nöd.

Vi satte inte in någon tackannons i tidningen utan valde att skicka personliga tackkort till var och en. Detta har varit min sysselsättning under kvällarna denna vecka. Det har varit så fina kvällar.

Min bror och jag delade upp de av mammas cd-skivor som vi ville ha. Under dessa kvällar har jag börjat lyssna igenom en del av skivorna. Jag gillar de flesta. Det är glada och härliga kristna sånger.

Att gå igenom varenda person som på något sätt har uppmärksammat mammas minne har varit en upplevelse i sig. Tänk vilket nätverk en människa har och ändå är det ju inte alla som hör av sig i samband med ett dödsfall. Det finns så många fler kontakter i en människas liv.

Jag har letat adresser, jag har kollat upp personer på Facebook och även birthday.se för att hitta rätt adress. Det har blivit en liten ”vänner och bekanta-resa” vilket har varit betydelsefullt. Vi hade en fast hälsning på varje kort och så skrev jag en liten personlig hälsning till var och en. Många tårar blev det men det var skönt. Nu kommer tårarna igen när jag sitter här och skriver. Även om jag egentligen tycker att jag mår jättebra och känner mig tillfreds så är tårkanalerna öppna och kan börja flöda när som helst.

Nu är jag klar, 113 tackkort blev det. Jag beställde 125 ifall vi kommer på någon mer vi ska skicka till. Så vill vi ha några kort själva också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s