När Jesus sätter sina fötter på Oljeberget vill jag vara i Jerusalem

Bilden ovan är hämtad från Wikipedia. The original uploader was תמרה at Hebrew Wikipedia. Verkets ursprungliga skapare var Tamara från hebreiska Wikipedia. (he.wikipedia) https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A5:Mount_of_olives.jpg

Sommaren 1992 var jag i Israel för första gången. Jag minns hur härligt vi hade det och hur mycket jag gillade att strosa runt på de små gatorna i Jerusalem. Vi kom ofta till de olika portarna som ledde in och ut ur Gamla staden. Numera finns det åtta portar i muren som går runt Gamla staden. Det är följande portar: Jaffaporten, Damaskusporten, Lejonporten och Sionporten, Nya porten, Dyngporten, Herodesporten och Gyllene porten (Östra porten) som är en stängd port.

Gyllene porten förseglades år 1541 och orsaken är lite oklar. Traditionen säger att den har förseglats av islams anhängare i fruktan av att nasarén och profeten en dag ska träda in i Jerusalem genom den Östra porten som Israels Messias och konung. (Sak 14:4) Info hämtad från http://www.kadosh.se/index.asp?target=iframe-jerusalemportar.asp

Jag fick veta att man tror att när Jesus kommer tillbaka till jorden ska han sätta sina fötter på Oljeberget (Olivberget) som ligger strax utanför Jerusalem. Då ska också den Gyllene Porten öppnas när Jesus närmar sig den.

Jag har sedan dess tänkt att jag gärna skulle vilja vara i Jerusalem den dag det händer och se när den Gyllene porten öppnas för Jesus. Så häftigt men hur sannolikt är det att jag skulle boka in en resa till Jerusalem just då….om jag fortfarande är vid liv här på jorden denna stora dag vill säga.

I Bibeln, i Uppenbarelseboken 1:7, står följande att läsa: Se, han kommer med molnen, och varje öga ska se honom. Hur är detta möjligt? Inte kan väl hela jordens befolkning vara i Jerusalem just då? Häromdagen fick jag en förklaring när jag lyssnade på K G Larsson som talar om Jesu återkomst. K G berättar att två av varandra helt oberoende TV-stationer har satt upp TV-kameror riktade mot Oljeberget. En dag ska Messias stiga ner på Oljeberget och de vill inte missa att kunna sända det för hela världen. Så häftigt! Hur kunde Johannes veta det när han skrev Uppenbarelseboken?

Han visste det inte, han skrev ner det som ängeln förmedlade till honom från Gud. Detta är Jesu Kristi uppenbarelse, som Gud gav honom för att visa sina tjänare vad som snart måste ske. Han sände sin ängel och gjorde det känt för sin tjänare Johannes. (Upp. 1:1)

Man kallar denna dag för Herrens dag. Sakarja skriver i början av kapitel 14, vers 1: Herrens dag kommer. Vers 4: På den dagen ska han stå med sina fötter på Olivberget, mitt emot Jerusalem, österut.

I Apg 1: 9-11 läser vi följande om hur det gick till på Kristi Himmelsfärdsdag när Jesus och lärjungarna (och kanske fler) var samlade på Oljeberget: När han hade sagt detta såg de hur han lyftes upp, och ett moln tog honom ur deras åsyn. Medan de såg mot himlen dit han steg upp, stod plötsligt två män i vita kläder hos dem. De sade: ”Galileer, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som togs upp från er till himlen, han ska komma tillbaka på samma sätt som ni såg honom stiga upp till himlen.”

Kristna har länge talat om att Jesus snart kommer tillbaka men det verkar inte ske. Folk kan ibland skämta om det. Jag tror ändå att tiden är nära. Det har aldrig varit så nära som nu i alla fall. Mycket av det som står i Bibeln har nu gått i uppfyllelse men en sak som inte är klar än är att alla jordens folk ska ha hört evangelium. Följande står i Markus 13:10: Men först måste evangeliet predikas för alla folk. Internet har i alla folk bidragit till att spridningen av evangeliet ökat rekordsnabbt.

Om du är intresserad av detta ämne rekommenderar jag att dig att lyssna på K G Larsson. Om du vill höra när K G berättar om det jag just skrivit ovan så lyssna på följande föredrag. https://www.youtube.com/watch?v=p-91n9CLOwE Efter 12 mim och 30 sek börjar han prata om att hela jordens befolkning ska se detta och om TV-kamerorna som är uppsatta och riktade mot Oljeberget

På Vision Sverige hittar du 21 föredrag om Jesu återkomst under följande länk: https://visionsverige.com/sve/2021/03/25/kg-larsson-nar-jesus-kommer/ Det är föredraget När Jesus kommer – E02 som jag hänvisar till ovan.

Jag inser att även om jag inte är i Jerusalem på Herrens dag så får jag ändå vara med och se detta live om än digitalt. Digitalt är ju det nya i dessa tider så jag får nöja mig med det.

Under det att jag skrivit detta inlägg och läst olika artiklar och bibelord har mitt intresse för detta fantastiska ämne väckts. Jag kommer att lyssna på många föredrag om detta och säkert börja studera Uppenbarelseboken på ett nytt sätt. Det är spännande.

Jag önskar dig all himmelsk välsignelse min vän.

Nedan finns en bild på Gyllene porten. Fotot finns på Wikipedia och är taget av David Castor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s