Idag har jag blivit viktväktare

På sätt och vis är jag en viktväktare sen tidigare. Jag har vid några tillfällen i livet varit med i Viktväktarna och det har betytt otroligt mycket för mig och jag vet ungefär vad jag ska äta för att gå ner i vikt eller för att inte gå upp i vikt. Har jag bestämt mig för att gå ner i vikt så tycker jag att Viktväktarna är oslagbart. Hösten 2006 gick jag med och gick då ner ca 8 kg som jag sedan höll ganska länge. Jag gick då på möten varje lördagsmorgon där jag också vägde mig. Det var toppenbra och jag fick många goda idéer som jag fortfarande håller fast vid. Vikten har gått lite upp och ner och jag känner att jag vill gå ner 4,3 kg nu. Jag trivs bra och är frisk men vill ändå skärpa till mig när det gäller maten. Det har blivit för mycket kakor, glass och godis den senaste tiden. Nu sätter jag stopp för det.

Idag börjar jag alltså min lilla viktresa eller jag skulle vilja säga hälsoresa. Förr om åren när jag bestämt mig för att gå ner i vikt har det känts tråkigt när jag kört igång men idag kändes det bara roligt. Jag vet ju att jag får äta det mesta men jag kan inte vräka i mig en massa onödigt för ofta. Jag känner mig så inspirerad och det är inte alls jobbigt eller tråkigt, bara trevligt och lärorikt. Kroppen ska förhoppningsvis hålla länge och då är det bra att ta väl hand om den.

Jag följer det lila spåret. Det innebär att jag har en lista på över 300 livsmedel jag får äta hur mycket jag vill av. Dessa produkter kallas NollPointsmat. Det är frukt, grönsaker, potatis, fullkortspasta, fullkornsris, fullkornscouscous, lättfil, minikeso m.m. Det blir så enkelt när man inte behöver hålla på och väga och mäta för mycket utan bara kunna äta så mycket man vill av vissa grejer.

Ifall du känner dig sugen på att pröva Viktväktarna så kan jag varmt rekommendera det. Jag blev igår värvad av en god vän. Det innebar att hon då fick en gratismånad och jag fick 50% rabatt när jag bokade för minst 3 månader. Jag betalar 149 kr per månad nu och det är värt varenda öre. Jag kommer inte att gå på några möten utan sköta allt själv med hjälp av en app. Jag har laddat ner WW-appen och där kan jag skanna streckkoden på olika livsmedel och se hur många points de innehåller. Jag registrerar det jag äter och fyller även i min vikt. Helt suveränt! Vill du ha en länk där du får 50% rabatt så bara hör av dig. Då ger du samtidigt mig en gratismånad. Du kanske kan hitta något eget erbjudande där du få 50% rabatt utan min medverkan. Själv tänker jag vara med nu i tre månader. Jag hoppas verkligen att jag nått min målvikt inom tre månader och man lär sig ganska snabbt vad man ska äta för att sen hålla vikten. Jag är ju en viktväktare sen tidigare men jag behövde en extra puff nu för att sluta med det mest onyttliga.

Jag vill dela med mig av det jag ätit idag. Till frukost äter jag alltid lättfil, miniyoggi, blåbär och branflakes. Detta blir 3 points. Lättfil = 0, blåbär = 0, 1 dl miniyoggi = 1 p, 1 dl bran flakes 2 p.

Jag åt också en smörgås med pepparrots-färskost, skinka och tomater samt kaffe, 4 p. Jag räknar också 1p för 0,5 dl mjölk under dagen till kaffet.

Till lunch åt jag quinoa med lax och broccoli. Jag rörde ihop en sås med 3 msk ”grädde” (4% fett, lila paket av märket Milda), vitlökssalt och ca 1/2 msk Sweet chili sauce. Det blev totalt 2 points i denna lunch. Quinoa, lax och broccoli är 0p. Det var riktigt gott.

Sen åt jag en kvarg till efterrätt. Den innehåller 2 points.

Jag har också ätit några bananer och 1 tsk honung. Honung räknar jag som 1p.

Ikväll har en kompis varit här och vi har ätit räkmackor. Ingen bild på det men brödet var Skogaholm Levain Havre som innehåller 2 points per skiva. Jag åt två skivor så det blir totalt 4 p. Det jag hade på brödet var nollmat: sallad, tomater, ägg och räkor.

Senare blev det fruktsallad och jordgubbar samt kaffe, 0 points. Nu har jag gjort av med dagens 16 points. Om jag överskrider någon dag gör det inget. Jag har 35 bonuspoints som jag kan använda varje vecka.

2 reaktioner till “Idag har jag blivit viktväktare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s