Att hålla sig nära Gud

Juni månad är i full gång och min kalender av Kerstin Svensson visar denna vackra månadsbild. Texten lyder:

Gud är ju inte långt borta från någon enda av oss. (Apg 17:27)

Om det känns som att Gud är långt borta får jag fundera på vem som flyttat på sig. Är det jag eller Gud? Gud vill inget hellre än vara nära oss. Om vi närmar oss Gud så kommer vi närmre Honom helt enkelt för Han flyttar sig inte. I Bibeln i Jakobs brev 4:8 står följande: Närma er Gud, så ska han närma sig er.

Vi har ett val hur vi vill leva våra liv, ett liv så nära Gud som möjligt eller ett liv med avstånd. Jag väljer ett liv så nära Gud som möjligt. Jag tror det ger mig beskydd från mycket ont som kan hända i livet. Precis som ett barn kan känna sig trygg när det vandrar och håller mammas eller pappas hand så kan jag känna mig trygg när jag vandrar med min hand i Guds trygga starka hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s