Älvarumsleden på Omberg

Min goda vän Monica och jag styrde kosan mot Östergötland idag. Vi hade bestämt oss för att vandra på Omberg som är en av Östergötlands mest besöka platser. Vi parkerade vid Stocklycke vandrarhem och gick sen Älvarumsleden. Det blev en fin vandring. En sträcka gick utmed branterna ner mot Vättern.

Bitvis var det brant och stenigt. Då gällde det att gå sakta och försiktigt.

Nu har vi kommit till Storpissan. Vår vandring fortsatte sen genom skog och härlig natur.

Nu är vi uppe på toppen Hjässan där utsikten är fantastisk. Man ser åt alla håll. Hjässan når 262,8 meter över havet och 174,7 meter över Vättern.

Vi ser sjön Tåkern till vänster och Vättern till höger.

Här tog vi fram matsäcken som vi avnjöt i lugn och ro.

Vi gick en sträcka på ca 7,5 km. Det är inte så långt men det tog ändå ganska lång tid. Vi fick gå sakta genom vissa passager och när vi gick upp till hjässan fick vi vila lite då och då.

Om du är intresserad av att vandra på Omberg så hittar du mer info här: https://www.sveaskog.se/globalassets/trycksaker/ekoparksmaterial/vandringsleder-omberg.pdf

När vi kom tillbaka till Stocklycke bestämde vi oss för att åka förbi Ellen Keys Strand. Där är det fint. Jag gick upp och satte mig på trappan vid entrén och bara blickade ut över Vättern. Vilken härlig kväll!

Vi satt också nere på bryggan en stund.

Innan vi åkte hem besökte vi till Alvastra Klosterruin som ligger precis i närheten. Denna söndag blev som en riktig semesterdag. Vi har haft det så underbart och tagit vara på hela dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s