Att vara människa

Min almanacka av Birgitta Yavari ger i november en bild med följande budskap:

Den som inte känt av sitt hjärta varken i sorg eller glädje, kan möjligen inte vara en riktig människa. Selma Lagerlöf

Kärleken har varit min högsta glädje och min största sorg. Birgitta Yavari Ilan

Att vara människa är inte alltid så lätt. Glädje och sorg vandrar hand i hand och det är bara att gilla läget. Jag tror inte att någon människa undgår problem och svårigheter. Det positiva är ändå att när vi gått igenom perioder av mörker och svårigheter kommer vi oftast ut starkare på andra sidan. Vi får lära oss att hantera livet.

Det är fint att få vara glad och glädja sig. Det är också fint att få sörja och vara ledsen. Allt har sin tid och det är viktigt att vi vågar möta våra känslor här och nu. Det är klokt att ta itu med känslor när de kommer och inte skjuta jobbiga saker åt sidan. Det blir inte lättare att ta itu med något längre fram. Att dela livet med vänner och berätta vad som tynger oss är en styrka. Vi är alla kanaler från Gud in i varandras liv och vi kan hjälpa varandra med våra olika erfarenheter. När vi vågar öppna oss och berätta hur vi egentligen mår sker det där mötet med en annan människa. Just det där mötet kan ge oss nycklar till ett bättre liv, ett liv där bitterhet och sorg inte får slå rot utan ett liv där vi får möta varandra och hjälpa varandra att komma ut i frihet igen. Gud välsigne dig min vän!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s