Gör bön till en konsekvent prioritering

November månad börjar gå mot sitt slut och jag vill dela månadsbilden från min kalender Ro för själen av Kerstin Svensson. Texten lyder: Gör bön till en konsekvent prioritering i ditt liv.

Detta är en bra uppmaning. Att prioritera bön i våra liv förvandlar våra liv till det bättre. I Bibeln, i Jakobs brev 4:8, kan vi läsa följande: Närma er Gud, så ska han närma sig er. Visst är det så. När vi tar tid för att be och närma oss Gud kommer Gud att närma sig oss. Om vi ibland tycker att Gud känns långt borta får vi fråga oss om det är Gud som flyttat på sig eller om det är vi.

Att börja varje dag med att be är en riktigt bra investering. Själv brukar jag tacka för Jesu blods beskydd över min dag och klä på mig Guds vapenrustning: Sanningens bälte, frälsningens hjälm, trons sköld, rättfärdighetens pansar och Andens svärd. Jag sätter som skor på mina fötter villigheten att gå ut med budskapet om fred och jag vill be oavlåtligen i Den Helige Ande. Så nämner jag min familj och närmaste vänner vid namn. Det känns riktigt bra att få be för andra och jag vet att andra ber för mig. Det är värdefullt att få mötas i bönen.

Innebörden i Guds vapenrustning får jag återkomma till i ett annat blogginlägg. Det är något fantastiskt som vi har möjlighet att klä oss i varje dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s