Gud kompenserar oss med sitt goda

Dagens ord i min kalender Tankar om Livet lyder:

För varje sorg erbjuder Gud glädje. För varje smärta erbjuder han helande balsam. För varje tår erbjuder han tröst. För varje prövning erbjuder han seger.

Wow, vilka fantastiska ord. Gud har det rätta för oss i alla lägen. Han erbjuder glädje, helande balsam, tröst och seger. I mitt eget liv har jag verkligen fått känna av allt detta. Det är när livet har varit som svårast som jag har fått känna Guds omsorg på ett mycket starkt sätt.

Mitt motto har länge varit att Gud kompenserar oss när vi går igenom svåra saker. Istället för att bli bitter och besviken över olika saker i livet kan vi välja att kasta det på Gud och tacka för att Hans kompensation kommer. Han ger oss sjufalt och ibland sjuttiosjufalt igen. Efteråt kanske vi t o m tänker att det var värt den smärta vi tidigare upplevde när vi senare får en sådan rik välsignelse över våra liv. Gud är stor och han kan verkligen kompensera oss när vi vänder oss till honom. Detta är något vi kan praktisera i alla lägen. Då blir det lättare att hantera livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s