Ett tacksamt hjärta

När det nya året är inne hänger jag upp min nya almanacka av Kerstin Svensson. Ro för själen heter den och jag älskar den. Jag gillar både bilderna och de tänkvärda orden. Budskapet i januari månad lyder som följer:

Börja varje dag med ett tacksamt hjärta.

Tänk vad viktigt det är att fokusera på det som är positivt och vara tacksam för det. Det är lätt att tänka på det man inte har men jag tror det ligger en stor hemlighet i att fokusera på och vara tacksam för det man har. När man tänker på det man har och tackar för det blir man glad och det andra får inte lika stort fokus.

I Bibeln i Filipperbrevet 4: 6-7 läser vi följande: Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse. Då ska Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s