Åsens by – en äkta småländsk idyll

Idag gjorde jag ett besök i Åsens by som är ett kulturreservat beläget i nordvästra Småland. Det ligger nära Haurida i Aneby kommun, mellan Lekeryd och Bunn. Här kan man uppleva hur livet på landet kunde se ut i början av 1900-talet och framåt. Jag gillar de röda husen och de vackra gärdsgårdarna. Jag har varit här flera gånger och tycker det är något visst att återvända hit.

Jag gick in i Teklas hus där mycket är bevarat från hur det var förr.

Jag rekommenderar dig att göra ett besök på Åsens by. Vill du sova över så finns det vandrarhem och även ställplats för husbilar. Läs mer här! https://asensby.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s