Vardagshjältar

Dagens budskap i min kalender Tankar om Livet lyder som följer:

Det är inte en enstaka storslagen hjältegärning som definierar vem du verkligen är. Det är de små sakerna du gör varje dag som räknas.

Visst är det så! Det lilla jag gör varje dag kan leda till stora saker. Om jag varje dag när jag stiger upp bestämmer mig för att försöka göra livet ljusare för en annan människa och samtidigt vara rädd om mig själv är mycket vunnet.

Det finns många vardagshjältar. Just nu tänker jag på alla som lever med sjuka anhöriga. Samtidigt som man är ledsen över situationen ska man med full kraft göra allt för den som är sjuk. Jag vet av egen erfarenhet att detta kan vara otroligt smärtsamt. Man lider själv när man ser en nära anhörig lida. Det kan vara ett barn, en förälder, ett syskon eller en vän. Människor som står nära för att stötta och hjälpa är vardagshjältar.

En vardagshjälte kan också vara en person som varje dag går till sitt jobb och utför de dagliga uppgifterna och samtidigt ser sina kollegor och uppmuntrar på olika sätt. Det behövs så lite för att en annan människa ska bli glad och växa. Ibland räcker det med ett leende.

Det finns många vardagshjältar och det fina är att när man gör små insatser varje dag blir det mycket i det långa loppet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s