Underbara söndag

Det har varit en toppendag. Jag var värd i min kyrka, Pingstkyrkan i Jönköping, på förmiddagen. Jag var där kl 10.00 för att vara på plats när gudstjänstbesökarna kom strax före 10.30. Det var en bra gudstjänst med sång och musik, intressant predikan, nattvard och bön och en massa härliga människor.

Jag pratade med ett par i mitt värdlag, ett par som jag aldrig pratat med tidigare. Vi fikade tillsammans efter gudstjänsten och vi hade mycket gemensamt. Det var en mycket trevlig stund. Eftersom vi är drygt 2000 medlemmar i Pingstkyrkan så känner man inte alla men det är väldigt trevligt när man kan lära känna några i taget.

Sen gick jag lite snabbt till Folkuniversitet för att besöka några av konstnärerna som ställer ut på Konstrundan. Det är Södra Vätterbygdens Konstrunda i helgen.

Därefter var det dags att uträtta några ärenden. Jag passade på att äta lunch på IKEA. De har börjat med ett nytt system där man bokar och betalar sin mat i en automat och sen hämtar den i restaurangen. Det var smidigt och gick snabbt. Tidigare har det varit långa köer i restaurangen så jag har undvikit att äta där.

Min goda granne Eivor och jag åkte till Hakarps kyrka ikväll. Sånggruppen Vocalsis var där och sjöng och det var en riktig höjdare. Det är fem härliga tjejer som sjunger vacker stämsång. Kvällen anordnades i samarbete med Läkarmissionen. Vi fick info om deras fantastiska arbete i Afrika. Detta är så behjärtansvärt. Vi fick se en film som bl a handlade om doktor Denis Mukwege som arbetar för att stötta och hjälpa utsatta kvinnorna i Kongo. Det är vidriga saker han har fått bevittna. Kvinnor är helt förstörda efter att ha blivit våldtagna. Det sexuella våldet är utbrett och jag tycker det är förfärligt. Läkarmissionen är med och bekämpar och förebygger detta. Jag lägger in en länk ifall du vill skänka pengar. https://www.lakarmissionen.se/

Nu sitter jag här och bloggar men ska strax sova. Imorgon är det en ny arbetsvecka. Det har varit en toppenfin söndag. Jag lägger in en bild på mina dahlior som står så fint här på bordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s