Spännande valvaka – Be för makthavare och myndigheter hur än valet faller ut

Idag har det varit val i Sverige. Vilken dag! Var och en går (förhoppningsvis) man ur huse för att göra sin del i denna gemensamma och viktiga sak för vårt land. Jag gick till Hovslättsskolan för att rösta. Det kändes riktigt högtidligt när allt var klart. Jag hejade på några jag kände. Tänk vilket engagemang! Jag hoppas att valdeltagandet är högt idag när vi gör något gemensamt för vårt Sverige som vi älskar.

En sak som är positivt är att det i alla fall finns en gemensam nämnare hos politikerna. De älskar vårt land. Det har vi hört flera gånger under valdebatterna. De vill att vi ska göra det bästa för landet. Det som kan vara svårt är att de, liksom vi, ser på detta på olika sätt. Jag har bett till Gud att det bästa ska ske, det som är det bästa för Sverige. Det spelar ingen roll om det parti jag röstar på vinner eller ej. Det viktigaste är att det blir det bästa för Sverige.

Det gäller att följa uppmaningen i Bibeln att be för alla makthavare. Ja, vare sig vi blir glada eller besvikna över valresultatet gör vi klokt i att be för våra politiker som styr landet. Må Gud hjälpa dem att styra Sverige på bästa sätt. Amen!

Jag vill citera några verser från 1 Timoteusbrevet 2:

Mitt främsta råd är att du ska be. Be på alla sätt för alla du känner. Be i synnerhet för makthavare och myndigheter att de ska styra väl, så att vi i lugn och ro får lov att leva…

Ja, det låter väl helt underbart...så att vi i lugn och ro får lov att leva!!!

Min goda vän Yvonne har varit här hos mig på valvaka ikväll. Jag tycker att Marcus Oscarsson skötte sitt arbete med bravur. Han är både kunnig, pedagogisk och trevlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s