Gör någon glad varje dag

Dagens budskap i min kalender Herregud & Co är kanonbra. Det lyder enligt följande:

Kan du göra någon glad – så gör det! Världen behöver det!

På bilden ser man hur den ena figuren ger den andra en kanelbulle. Det är kanelbullens dag idag. Det finns många sätt att glädja andra: att ge något ätbart, att säga några uppmuntrande ord, att skicka ett vykort, brev eller sms, att ge en blomma, att ringa och fråga hur någon mår, att bjuda hem någon, att köpa en present, att göra en överraskning för en vän. Ja, det finns massor av möjligheter till att glädja andra. Bara genom att ge ett leende till den man möter har man bidragit med lite extra glädje. Vem blir inte glad av att få ett leende? Det värmer gott i hjärtat.

Världen behöver våra goda uppmuntrande handlingar. Tänk på att allt gott du gör har betydelse. I tidens längd kommer det tillbaka till dig själv. Jag kallar det sådd och skörd. En del kallar det karma. Så är det. Det du ger ut kommer tillbaka till dig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s