Avslutningsgudstjänst på Silja Symphony

Idag hade vi en kort avslutningsgudstjänst i nattklubben på båten innan vi gick i land klockan 10. Tre Barytoner sjöng några sånger och Bo Wallenberg predikade. Han berättade bl a vad som som händer med loppor om de blir instängda i en burk. När de är i en burk hoppar de högt och kan lätt ta sig ur burken. Om man sätter ett lock på burken slår de huvudet i locket och upphör till slut att hoppa. Tar man sen av locket efter en tid skulle de kunna hoppa ur burken men de gör det inte för de tror inte att det ska lyckas.

Så kan det vara med oss människor. Besvikelser och motgångar i livet kan ha bidragit till att vi varken orkar eller vågar hoppa mer. Även om ”trycket” är borta och vi skulle kunna ta oss ut i friheten igen så gör vi det inte för vi tror inte att det går.

Låt oss övervinna det! Vi ska inte låta locket som en gång var över oss hindra oss under resten av livet. Nej, vi tar sats och hoppar som loppor ut i friheten igen. Inget eller ingen ska få trycka ner oss eller stänga in oss.

Låt inte gamla upplevelser och besvikelser hindra dig från att leva ditt liv fullt ut idag! Hoppa högt! Utnyttja din fulla potential. Jag anar att du bara utnyttjat en bråkdel av den. Gud har mer för dig. När du tar nya steg i tro öppnar Jesus nya vägar för dig. Det finns inga begränsningar.

De svåraste begränsningarna finns i vår egen tankevärld. Nu hoppar vi högt som loppor och tar sats mot nya höjder. När Gud är på vår sida kan vi nå oanade höjder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s