Gospelkryssning och Helsingfors

Carina och jag har en gemensam vän från den tid då vi bodde i Uppsala. Det är goa glada Marja som flyttat hem till Finland. Hon bor numera i Helsingfors och fick igår se på Facebook att vi var på ingående och undrade om vi skulle träffas. Vi blev jätteglada och tackade ja direkt. Så trevligt att träffa Marja och så praktiskt med en inhemsk guide!

Det blev ett kärt återseende när vi mötte Marja. Hon visade oss runt nere i hamnen. Strömmingsmarknaden är ett av Finlands äldsta traditionella evenemang sedan år 1743. I år har det pågått under tiden 2-8 oktober så vi hade tur. Det är sista dagen idag. Här ser vi en säljare från Åland som bl a säljer bröd. Vi köpte inget men det är kul att titta.

Vi besökte Domkyrkan som är stor och vacker. Dahliorna blommar så fint nedanför kyrkan.

Domkyrkan i Helsingfors har en stor vacker orgel.

Vi fortsatte vår runda på stan. Vi tittade i en del affärer bl a Marimekko och Arabia/Iittala. Där fanns mycket fint att titta på men eftersom jag har fullt med porslin hemma i skåpen valde jag att inte köpa något även om jag var riktigt sugen på att köpa fem ljuvliga muggar med olika motiv.

Vi gick genom en fin park och så fikade vi på vackra Café Kappeli. Där var det riktigt mysigt och trevligt.

Vi sa hej då till Marja och tackade för några härliga timmar tillsammans. Väl ombord på båten igen var det dags för röstträning med Lars Lisa. Det var en bra timma med mycket intressant undervisning när det gällde rösten. Jag ska börja praktisera det direkt.

Ikväll har vi återigen strosat runt på båten och lyssnat på en rad sångare bl a Roland Utbult, Per-Erik Hallin, Cilla Hector och Tre Barytoner. Vi åt en god trerätters middag i en av restaurangerna. Det var så mysigt att sitta i lugn och ro och äta en god trerätters med havet som närmsta granne. Vi åt sötpotatissoppa till förrätt. Till huvuddätt var det oxfilé med tillbehör och till dessert en ljuvlig brownie med vaniljglass.

Jag avslutar denna dag med en film där Mikael Järlestrand sjunger Jesus, o vilket underbart namn. Vilket gung och vilket positivt budskap! Känner du dig nedstämd, säg namnet Jesus. Har du bekymmer, prata med Jesus om det! Är du glad, jubla och tacka Jesus! Att uttala namnet Jesus högljutt gör att det sker något. Sluta aldrig önska, sluta aldrig be. Sluta aldrig hoppas. Under kan ju ske!!! 😊🙏💙 Aldrig ger vi upp! Vi behöver mobilisera alla goda krafter som finns just nu. 🙏🎹🎵❤️🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s